Tek kişilik parti


Call Me Maybe” hit’iyle 2010’lu yıllara fena halde hızlı bir giriş yapan Kanadalı şarkıcı Carly Rae Jepsen, 4 yıllık bir aradan sonra bir kez daha ‘çok dinlenen’ olmaya oynuyor. Jepsen’in yeni albümü “Dedicated” 17 Mayıs’ta yayımlandı.




Tom Hanks’i müzik videolarında pek öyle sık gördüğümüz söylenemez. O yüzden Hanks gibi bir Hollywood klasiği, eğer yakın geçmişte bir pop müzik videosunun başrolünde görünmüşse, konu bir şekilde aklımızda yer ediyor. Şarkı değilse bile, video. Video değilse bile, mevzuya dair bir haber başlığı, tweet... Neyse efendim, uzatmayalım, cümlenin nereye bağlanacağını tahmin ettiniz zaten. Kanadalı pop yıldızı Carly Rae Jepsen, ikinci albümünün hit potansiyeline pek güvendiği şarkısı “I Really Like You” videosunda Tom Hanks’i oynatmıştı. Lakin bu nadir olay, ancak böyle bir başlık olarak kaldı, pek öteye gidemedi. Zira “Call Me Maybe” ile 2012’ye damga vuran bir hit çıkaran Jepsen, 2014 çıkışlıı ikinci albümü “Emotion”la, Hanks’in sempatikliğine, albümün de gayet iyi eleştiriler almasına rağmen ticari anlamda hayal kırıklığı mertebesinden öteye gitmedi. Ve bu bir sorundu tabii.


Carly Rae Jepsen, çocukluğundan itibaren sahne ışıkları altında olmaya meyilli, okul çağlarından itibaren müzikallerde rol almaya hevesli isimlerden biri. Pop yıldızı özgeçmişlerinde yer alır malumunuz böyle bilgiler, küçüklükten itibaren bellidir yıldızlaşacakları vesaire. Jepsen’in hayatındaysa işler biraz daha ciddi. Hem okullu hem yetenek yarışması avcısı bir yıldız adayı olarak ilerdi kariyeri. Ki onu, ülkesi Kanada’da tanınır kılan da American Idol yarışmasının Kanada versiyonu oldu. Akabinde bir ilk albüm geldi.
Şimdi bu satırları yazmaya da vesile olan popüler müzik yıldızı kadın şarkıcı kimliğinden uzak, söylediği şarkıları bizzat besteleyen, kendi halinde bir folk şarkıcısı olarak arzı endam etti. Fakat bunların hepsi bir adet Justin Bieber desteği ile bir adet de kulak kararı hit şarkıyla tamamen değişti. “Call Me Maybe”, 2012’nin, hatta son yılların en iyi nakaratına sahip şarkı olarak görüldü. Jepsen de oradan aldı yürüdü tabii. Sesi yaşından daha genç tınlayan, ebatlarıyla (1.57m zira boyu) yeni bir Kylie Minogue olabilir gibi görülen, öte yandan Bieber, Selena Gomez gibi isimlerin desteği sayesinde üniversite çağına gelinceye kadar hayranı olarak kalacak gencecik dimağlara rahatlıkla ulaşan bir parlak yıldız adayıydı.



Bir adet kendi halinde, bir adet büyük hit ihtiva eden, bir adet de bekleneni karşılayamayan albüm sonrası bitirmek üzere olduğumuz 2019 yazında, uzunca bir moladan da sonra, dördüncü albümüyle tekrar pop dünyasına teşrif etti Carly Rae Jepsen. 200’e yakın şarkı fikri üzerinden eleye eleye 13 şarkıya indirdiği muhteviyatıyla “Dedicated”, Jepsen için ciddi anlamda bir geri dönüş. Dans ettiren pop şarkılarının, günün popüler prodüktörleri elinde hepsi birbirinin aynı hale gelmiş yıldızlarından birkaç tık farklı tınlıyor.
Ama bir yandan da gayet aşina olduğumuz, kolayca da davet ettiği Jepsen evrenine dahil olacağımız bir pop. Kısacası, ‘bildiğimiz’ pop. İyisiyle kötüsüyle. Artık 33 yaşında üstelik. Her ne kadar pek belli etmese de “Party For One” gibi daha ‘büyüklere’ hitap eden şarkılar da yazıyor. Jepsen’in melodiler ve sözler konusunda takıntılı hali, üretkenliği, nasıl bir süzgeçten geçip nihayete kavuşmuş kendi kulaklarınızla işitmeden evvel, şu Tom Hanks’li videoyu bir kez daha mı izlesek, ne yapsak?

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar