Genç punklar iş başında


Punk öldü mü? Avustralyalı grup Amyl and The Sniffers sakın duymasın bu soruyu!
Kanguruların ceplerinde evlatlarını taşıdığı, koalaların ağaçlara sarılarak günlerini geçirdiği diyardan, o diyarın Melbourne mıntıkasından bir dörtlü Amyl and The Sniffers. İngiltere’de verdikleri bir konserde seyirciler arasında, grubu Pulp’la İngiliz müziğine kocaman izler bırakan Jarvis Cocker’ı da görebileceğiniz kadar merak konusu kendileri.
Peki ne yapıyorlar? Punk. Bildiğimiz, bildiğiniz, bildikleri punk’ı. Tam anlamıyla, tam takım bir punk ekibi. Ya da çetesi diyelim, o daha doğru olacak. İlk albümleri 24 Mayıs’ta piyasaya çıktı. Ve adı da... Adı da tahmin edeceğiniz üzere kendi adlarını taşıyor.
Fotokopi fanzinlerin kolaj mantığında hazırlanmış kapak tasarımı, Iggy Pop ve Stooges’tan 1976-1977 sezonun İngiltere’in çengelli iğneli punk çılgınlığına uzanan ‘anarşik’ yolda ne var ne yoksa özümsediklerinin bir işareti. Müzikleri de nasibini almış bundan tabii.
Solistleti Amy Taylor, punk rock’un kadın kahramanlarının reenkarne olmuş hali gibi. Delişmenliğinden tükürmesine, zaman karikatürize hale gelen türlü ‘punk tavrın’ hayat bulmuş hali Amy. Malumunuz zamane müzik dünyasında çok rahatlıkla şaka gibi olabiliyor bu tip ekipler. Lakin görünüşe göre Amy and The Sniffers’ta ikna edici bir şeyler var.
Bizde pek sevilen King Gizzard and the Lizard Wizard’la turneye çıkmaları (ki İstanbul’a da geldiler bu vesileyle), İngiltere’de alaka görmeleri derken bu yılın kendilerinden çok şey beklenen yeni isimlerinden oldular. 2016 Şubat’ında bir araya gelişlerinden bu yana yaptıkları şarkıları kronolojik olarak dinlediğinizde, hakikaten çizdikleri rotada hızla yetkinleştiklerini, çiğ punk tınılarında nokta atışlar yaptıklarını işiteceksiniz. Punk ölmüyor, kesin bilgi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar